AMISTAD CUBA

El Sr. Horatiu Russin en entrevista con la Sra. Máriem Martínez Laurel
El Sr. Horatiu Russin en entrevista con la Sra. Mariem Martinez Laurel

Reclame
 1. .RETUMBA EL 26…………………………..RETUMBA EN MI PECHO FUERTE…MI CORAZÓN COMBATIENTE…LOS GRITOS DE PATRIA O MUERTE…REANIMAN AL SOL NACIENTE––SANTIAGO LLENO DE ORGULLO…ENFRENTA AL CUARTEL MONCADA…MURIERON MUCHOS CAPULLOS…SUS ALAS FUERON CORTADAS––AQUELLA BATALLA TRISTE…SE PIERDE,NO CREO YO……MARCABA LO QUE HOY EXISTE…LO QUE MARTI PROMETIÓ––MI CUBA POR LOS CINCUENTA….SUFRÍA UN GRAN DOLOR….LA PATRIA PUESTA A LA VENTA….POR HOMBRES SIN CORAZÓN––CINCUENTA Y OCHO ANO PASARON….DE AQUEL ATAQUE VALIENTE….LA HISTORIA DE UN PUEBLO AMADO…REVIVE A LOS COMBATIENTES–-HOY SIENTO EN MI PECHO FUERTE….LATIDOS DEL VEINTISÉIS..COMPARO VIDAS CON MUERTES….VALIÓ LA PENA FIDEL……ERIK FUNDORA SALINA.VIVA MI CUBA SIEMPRE EN 26.VENCEREMOS

 2. Muchas gracias, Sr. Fundora, por este magnífico poema patriótico y revolucionario que me vaya directamente al corazón. Un afectuoso saludo a usted ya todo el pueblo cubano ampliamente.

 3. Hola Horatiu,
  Gracias por la palabras y por tu apoyo a la revolucion cubana. Me alegra mucho que existan personas en el resto del mundo que apoyen nuestra causa y sean dignos seguidores de ella.
  Desde ya un abrazo y un saludo muy especial.
  Nairobi

  • Hola Nairobi y gracias por tus comentarios maravillosos sobre en esta edición especial dedicada el Aniversario 58 de Dia de la Rebeldia Nacional Cubana. Un saludo afectuoso para ti y extensivo al pueblo cubano! Horatiu

 4. HOLA HERMANO, MUCHAS GRACIAS POR LO QUE HICISTE POR NUESTRO PUEBLO

  • Hola Rubisel,
   Les agradezco mucho su apreciación. Estuve en Cuba varias veces y soy un amigo del pueblo cubano, que respeto y admiro a todos los logros revolucionarios. Es por eso que queríamos conseguir mucho este reportaje-entrevista, espero que para reflejar la realidad de esta gran nación. Yo sería muy feliz de estar en contacto y recibe lo mejor de mis pensamientos para ti, al igual que para los tuyos. Un grande abrazo y un saludo afectuoso para todo el pueblo cubano, desde Rumania.

 5. Claribel Texido Zayas

  HOLA MUCHAS GRACIAS X SU MENSAJE ESPERO ME ESCRIBA PARA MANTENER BUENA COMUNICACION CON USTED UN FRATERNAL ABRAZO PARA TU PUEBLO EN ESPECIAL PARA TI. CARIBEL

 6. Tin sa va felicit in primul rind pt curajul de a aborda o astfel de tema oarecum spinoasa si pt profesionalismul de care ati dat dovada pe parcursul acestui interviu deosebit de interesant pt mine ( si sper ca si pt altii care il vor urmari )deoarece mi-a dat ocazia sa cunosc un popor si o cultura despre care, marturisesc, nu am stiut ff multe . Nu a fost doar un simplu interviu ci o lectie de istorie si de demnitate ! Multe succese in realizarea emisiunilor de acest gen !
  Nu in ultimul rind vreau sa felicit posturile de televiziune romanesti care ani intregi au difuzat telenovele de limba spaniola …in acest mod am reusit sa invat aceasta frumoasa limba ff draga inimii mele si sa pot in consecinta sa va urmaresc in aceasta deosebita emisiune !

  • Vă mulțumesc frumos pentru aprecierile făcute pe marginea interviului pe care i l-am luat Doamnei Mariem Martinez Laurel, Însărcinată cu afaceri la Ambasada Republicii Cuba la București.

   Într-adevăr, înregistrarea pe care ați urmărit-o reprezintă nu numai un simplu interviu, ci o prezentare a realizărilor poporului cubanez, într-un context extrem de vitreg generat, pe de o parte de embargoul economic, financiar si comercial (el bloqueo)impus Cubei începând cu data de 7 februarie 1962 de către Statele Unite prin așa-numita lege Helms Burton, iar pe de altă parte, prin pierderea începând cu anul 1990 a sprijinului economic de care se bucura „Isla Bonita” din partea fostei Uniuni Sovietice.

   Cu toate acestea, poporul cubanez a reusit să performeze de manieră aproape inegalabilă în domeniile sănătății și educației, astfel încât, Republica Cuba se bucură de aprecieri internaționale ca având cel mai bun sistem de sănătate din Zona Caraibelor și de unul dintre cele mai performante din lume.

 7. Amistad, prietenie cu Cuba – un interviu deosebit prin ideea sugestiva de a vedea si noi romanii ce se poate realiza intr-o tara mica, dar interesata de promovarea si dezvoltarea sociala in domeniul sanatatii, invatamantului, culturii si al economiei.
  Amistad, corabia ce navigheaza cu panzele intinse, strabatand un drum lung si si infruntand neprevazutul, dar care aduce schimbari in viata oamenilor…multumim pentru speranta!

  • Într-adevăr, bravul și eroicul popor cubanez a demonstrat lumii întregi că, în absența oricărui sprijin extern și sub presiunea constantă a embargoului impus de SUA prin Legea Helms Burton din 1962, a reușit nu numai să supraviețuiască, ci să-și maximizeze eficiența și eficacitatea sistemelor de sănătate și educație publică, devenind astfel un model de dezvoltare la nivelul celor două sectoare vitale de activitate, atât în zona Caraibelor cît și la nivel mondial. Pentru aceste realizări, poporul cubanez se bucură de recunoaștere, apreciere și o stimă deosebită pe plan internațional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: